• LOST IN TRANSLATION? DONT WORRY? TRANSLATION COMING UP..TO BE CONTINUED…

  • FORSTÅR DU IKKE SVENSK? BARE ROLIG, OVERSÆTTELSE FØLGER…

    Guided Imagery and Music

— HITTA POTENTIAL OCH NYA VÄGER VIA MUSIKEN MED GUIDED IMAGERY AND MUSIC (GIM)

 
gim bild.png

En tidigare klient beskriver: 
"Musikterapin blev en ögonöppnare in i mig själv. Vid en första prova-på-session fick jag direkt förtroende för Kirsti som med sin närvaro, engagemang och empati gjorde att jag kände mig trygg. Det lade grunden för att jag med lätthet kunde slappna av och sedan låta mig påverkas av musiken. På bara några minuter av avslappning till musiken upplevde jag enormt mycket. Gamla minnen från barndomen dök upp. Nya fantasier spelades upp inom mig och jag kände hur min kropp påverkades på olika sätt. Otroligt fascinerande! Följande tolv sessioner har haft en stor inverkan på mitt liv. Mitt fokus har varit att hitta glädjen inom mig efter en tung period. Varje session har varit fylld med nyfikenhet och humor, men också jobbiga känslor. Kirsti har ett professionellt sätt att stödja och vägleda samtidigt som hon känns som en vän du kan berätta allt för. Musikterapin har fått mig att förstå vilken enorm kapacitet jag har inom mig. Även om jag ibland tvivlar på mig själv har jag numera nya minnen/bilder och känslor från alla sessioner som stärker mig och påminner mig om allt som jag är. Det är jag evigt tacksam för."

Vad är GIM?

En receptiv musikterapimetod som bygger på den klassiska musikens förmåga att väcka minnen, fantasibilder, känslor och kroppsliga reaktioner. Dessa upplevelser utgör navet i det terapeutiska förändringsarbetet i kombination med samtal. 

Metoden är utvecklat av Helen Bonny i början av 1970-talet och används i dag som en självständig psykoterapi världen över. Just nu pågår en skandinavisk efterutbildning i Bonny Method of Guided Imagery and Music (BMGIM) som är för redan utbildade musikterapeuter med masterutbildning i musikterapi eller tillsvarande. Utbildningen leds av Lars Ole Bonde, Ellen Thomasen och Bolette Beck Daniels (DK), Kia Mårtensson Blom och Margareta Wärja (SE) och Svein Fuglestad (NO), flerparten av dessa med doktorsavhandlingar inom användning av GIM - metoden samt innehar många års klinisk erfarenhet.

Jag, som studerande på sista året av denna 3-stegs utbildning erbjuder nu rabatterade GIM sessioner där kontinuerlig uppgradering och handledning av leg psykolog, leg psykoterapeut, psykoterapihandledare, Fil Dr Katarina Mårtensson Blom är integrerat. 

Du, kanske har lust att gå nya vägar i ditt sätt att förhålla dig till världen och människor kring dig, få perspektiv på en situation som känns svårhanterlig eller fastlåst, eller helt enkelt behöver ett ”frirum”, där du kan släppa krav och prestation och få vara dig själv tillsammans med musiken.
Du kanske har ett förhållande till musik – eller kanske inte. Det spelar ingen roll! Ej heller behöver du musikaliska förkunskaper, utan en önskan om att arbeta med musik som drivkraft – vårt klingande verktyg i ett musikpsykoterapeutisk samarbete. 

Vi, träffas alltid först till en prova-på-session, där jag berättar närmare om metoden och du kan testa hur det känns. Under en session börjar vi med ett samtal där du / vi tillsammans hittar ett fokus för ditt arbete. Sedan följer en kort kroppslig förberedelse / avslappning som en förberedelse till att du kan vara så nära musiken som möjligt. Därnäst börjar musiken. Den inre ”resa” med musiken kan upplevas som en sorts ”dagdröm till assisterande musik”.
Under musiken frågar jag in till dina inre bilder – som kan vara både minnen, kroppsförnimmelser, visuella inre fantasibilder, känslor osv. Jag guidar dig och stödjer dig under resan och noterar det du upplever och till vilken musik. Dessa noter får du sedan med dig. Efter musikresan får du möjlighet att processa resan både konstnärligt (t.ex. vid att rita / måla/ skriva/dansa) och / eller sedan processa verbalt i ett samtal där vi processer och återknyter till dina upplevelser under resan och det valde fokus.

Praktiskt: 
Pris: Rabatterat praktik-klient pris: t.o.m 31/12 2019: 500,- sek // Prova på session: 150,- 
Plats: Lokal i Lund på Hälsans Hus, Mårtenstorget 6 223 51 Lund(evt Malmö)
Språk: Jag pratar svenska, danska, norska och engelska.
Tider: En session tar ca 2 timmar. Jag erbjuder främst sessioner på torsdagar mellan 10-15 men möjlighet för att träffas andra tider finns. 
Jag arbetar under Sveriges Akademiska Musikterapeuters (SAM´s) etiska regler.

Hör gärna av dig för att ställa frågor, höra mera.