RECENSIONER

RECENSIONER:

I musiken, som precis som den nästan framkallat tårar vid flera tillfällen byter karaktär och lockar till skratt, finns trösten. (Emma Emmelin i Skånska Dagbladet, sept 2015 om musiken i Vattenmamman)

“Fantastisk, ovanlig barnteatermusik som det är härligt att kunna bjuda på, säger Stalle Ahrreman. Från interview i Skånska Dagbladet. 

“Musiken innehåller de stora känslorna. Barnen kan ta emot känslorna som förmedlas, de mår bra av det. Och vi vill erbjuda dem det stora musikaliska rummet” säger Kirsti Öibakken Pedersen. Från interview i Skånska Dagbladet. 

“Så kommer de in på scenen och det hela övergår i schlager inklusive en minst sagt hysterisk tonartshöjning. Varje nummer öppnar till olika världar, närvaron är stark, humorn välgörande, allvaret stort. Jennys texter pulserar fram och Kirsti har en fantastiskt vig och uttrycksfull röst.  Vilken modig, peppande och uppfriskande generös föreställning, konst när den är som bäst, med foten i det upplevda, förmedlat med känsla och musikalitet. En skiva med låtarna står på önskelistan!” (Gefle Dagblads Camilla Dal, Januari 2015)

“Jenny K Lundgren och Kirsti Øibakken Pedersen målar upp livet som kantat av besvikelser och frustration fast med en och annan oväntad vinstlott. Duon skildrar det med stor spännvidd, underliggande värme och smittande energi som är svår att värja sig mot. Det är svårt att inte vilja åka med” Anton Emanuelsson i Arbetarbladet, januari 2015)

“You are a great musical intermezzo” (Michael Blair om 2Mothers in a car wash)

“Kirsti Öibakkens Pedersens koftgrå mamma rymmer speglingar av så många föräldrar som inte orkar med. Gråten, självömkan, som blandas med en översvämmande kärlek till barnet”. Emma Emmelin i Skånska Dagbladet om karaktären Vattenmamman som jag spelar i pjäsen av samma namn. Regi Stalls Ahrreman. Uppsättning på Teater Sagohuset i Lund.