2Mothers In a Car W

2Mothers In A Car Wash bjuder på tre kvarts mental biltvätt där poeten Jenny K Lundgren och tonsättaren Kirsti Øibakken Pedersen lyfter fram smärta och ljus från livets innersta avkrokar. I föreställningen bildar Lundgrens texter ett centrum, ljudligt gestaltade av Øibakken Pedersen i denna genreöverskridande, musikaliska performance. På scen ser vi två människor som kompromisslöst framför berättelser från sina liv precis som de är, för vad det är. Det är historier om moderskapet, fanskapen, kärleken, euforin, irritationen, lyckan, längtan, utanförskapet och om drömmar. Den nyskrivna musiken spänner från punk till elektronika, vi möts av ödesmättade ljudlandskap och såklart en schlager. En gnutta humor kan förekomma.

BLOGG      SOUND     VIDEO    FACEBOOK

1_2Mothers_Press

RECENSIONER & ARTIKLER

“Konst när den är som bäst, med foten i det upplevda, förmedlat med känsla och musikalitet! En skiva med låterna står på önskelistan! ” Läs hela recensionen i Gäfle Dagblad.

“Jenny K Lundgren och Kirsti Øibakken Pedersen målar upp livet som kantat av besvikelser och frustration fast med en och annan oväntad vinstlott. Duon skildrar det med stor spännvidd, underliggande värme och smittande energi som är svår att värja sig mot. Det är svårt att inte vilja åka med.” Läs hela recensionen i Arbetarbladet.

“- Vi har en hel del låtar som handlar om att vara udda. Undrar varför”, säger Jenny K Lundgren lite skämtsamt i artikeln i SYDSVENSKAN om 2Mothers in a car wash.

 

 

 

En musikalisk föreställning om det runda som finns i det kantiga med poesi, snirkliga texter, electronica, ljuva stämmor, rytanden, bråddjupa stup, sommarbris och lockiga vågor mot vassa klippor. Sånger och skrin från vargakulan, från den inre lägerelden som glöder stilla. Om identitet, om förändring och om att våga vara hur man nu än är. Att våga stanna och att våga gå när man inte ens vet var man är. Kirsti Øibakken Pedersen har skapat musik med funna ljud och tonsäkerhet och Jenny K Lundgren låter ordkranen flöda.